Twinkle | Digital Commerce

TripAdvisor krijgt reserveringssysteem voor restaurants

2017-05-27
180101
  • 1:04

TripAdvisor komt in augustus met een online reserveeroptie voor Nederlandse restaurants. De reserveerknop is mogelijk door een samenwerking met SeatMe, onderdeel van Iens.

SeatMe en TripAdvisor gaan een wederzijdse samenwerking aan, zo meldt TravelNext. Consumenten die geïnteresseerd zijn in een tafeltje bij één van de Nederlandse bij SeatMe aangesloten restaurants kunnen straks ook via de restaurant-pagina in TripAdvisor boeken. SeatMe voegt op zijn beurt de reviews van TripAdvisor toe aan zijn pagina’s.

Bezette tafels
SeatMe lanceert, in het kader van de samenwerking, volgende maand een nieuw online reserveringssysteem waarbij onder andere gekeken kan worden op welke dagen een restaurant acties heeft lopen en op welke dagen het gesloten is. Ook ziet een klant online op tafelniveau hoeveel personen al bij het restaurant geboekt hebben, welke tafels op dat moment al bezet zijn en hoeveel klanten er momenteel op de wachtlijst staan.

TripAdvisor
TripAdvisor is met ruim een kwart miljard maandelijkse bezoekers de grootste reissite ter wereld. Het bedrijf biedt reviews van onder andere vakantiehuizen, hotels en restaurants en werkt samen met onder meer grote vliegtuigmaatschappijen voor het aanbieden van goedkope vluchten. Tevens is het boeken van hotels mogelijk via externe partijen. Over een maand kunnen toeristen in Nederland ook een restaurantreservering maken via TripAdvisor.nl.