Twinkle | Digital Commerce

PostNL streeft naar zondagbezorging voor alle webwinkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:35

PostNL bezorgt op zondag 31 augustus tussen 12 uur een 18 uur voor het eerst op zondag aan webshoppers. Het gaat om een proef. Bij succes wordt die begin volgend jaar uitgebreid. Dan kunnen alle webwinkelklanten van PostNL op zondag gaan bezorgen, ook in Vlaanderen.

Twinkle schreef vanochtend dat Coolblue pioniert met de nieuwe dienst. PostNL bezorgt zaterdagse orders nog hetzelfde weekend aan webshoppers, waar ze een jaar geleden nog tot dinsdag moesten wachten eer ze hun weekendbestelling in huis hadden. Opmerkelijk is dat PostNL de dienst ook beschikbaar stelt op de Vlaamse markt, waarop Coolblue ook actief is.

Bas Group ook testpartner
PostNL laat weten dat ook de BAS Group, de nummer 4 van de Twinkle100, als testpartner van de nieuwe service gebruik zal gaan maken; vanaf september kunnen klanten van MyCom, iCentre en Dixons bestellingen op zondag laten bezorgen. ’Zondagsbezorging is een goede optie voor mensen die hun bestelling op hun vrije zondag willen ontvangen, omdat ze doordeweeks vaak niet thuis zijn’, meldt PostNL.

Kosten
Webshoppers die opteren voor bezorging op zondag, kunnen dat behalve op zaterdag overigens ook al op alle dagen van de voorgaande week kenbaar maken. Bij Coolblue is dat allemaal gratis, maar het staat webwinkeliers natuurlijk vrij om daar wel kosten voor door te rekenen aan de klant.

Uitrol
PostNL claimt een continentaal Europese primeur met levering op alle dagen van de week. De marktleider heeft de ambitie om de zondagsdienst over ongeveer een half jaar breed uit te rollen. Uit het persbericht: ‘Bij gebleken succes zal de dienst begin 2015 voor alle webwinkels beschikbaar komen. ‘

Maandag, avond en extra vroeg
PostNL breidde zijn pakketdiensten voor webwinkeliers de afgelopen tijd al uit met onder meer maandaglevering, avondlevering en de optie om pakketten extra vroeg op te halen op het postkantoor.