Twinkle | Digital Commerce

Coolblue gaat gratis bezorgen op zondag

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:26

Coolblue gaat op zondag gratis bezorgen aan webshoppers in Nederland en Vlaanderen. Vanaf eind volgende maand komt de nieuwe logistieke service beschikbaar. Wie voor zaterdag middernacht bestelt, heeft de producten zondagmiddag in huis.


Dat laat de nummer 5 van de Twinkle100 vanochtend weten. Coolblue bezorgde tot op heden nog niet op zondag, met uitzondering van de laatste Moederdag. Eind vorig jaar werd de maandag als bezorgdag voor pakketen toegevoegd, toen PostNL die mogelijkheid voor webwinkeliers ging bieden. Vanaf afgelopen mei bezorgt PostNL pakjes van Coolblue ook 's avonds al gratis aan webshoppers. De marktleider is nu ook de partner voor de zondagsdienst.

Gratis op alle dagen van de week
Met de lancering van de nieuwe service bezorgt Coolblue het overgrote deel van zijn veertigduizend producten standaard gratis op alle dagen van de week. Daarmee heeft het Rotterdamse bedrijf een landelijke primeur. Alleen hele grote artikelen als wasmachines en abonnementen zijn uitgezonderd.

Same day delivery en tijdvakbezorging
Eind 2012 voegde Coolblue al same day delivery en tijdvaklevering toe aan zijn logistieke service, beide in samenwerking met Dynalogic. Voor die diensten moeten webshoppers wel extra betalen. Overigens biedt Coolblue ook gratis click & collect aan; ophalen kan bij de vijf eigen Nederlandse winkels en bij ongeveer tweeduizend punten van PostNL.

Expansie
Coolblue maakt een geweldige groei door. Het Rotterdame bedrijf rapporteerde begin deze maand een omzetgroei van 55 procent over de eerste helft van dit jaar en het stelde zijn omzetverwachting voor heel 2014 naar boven bij, tot 350 miljoen euro. Medeoprichter en directeur Pieter Zwart liet dit voorjaar doorschemeren dat Coolblue zich opmaakt voor de entree in een ander taalgebied. Tijd en plaats zijn nog onbekend.