Twinkle | Digital Commerce

Online boodschappenservice Ocado test afhaalkluizen

2017-11-08
180101
  • 1:08

Online boodschappenserivce Ocado test afhaalkluisjes bij zijn hoofdkantoor in Groot-Brittannië. Het is volgens RetailWeek, buiten de eigen bezorgbusjes, de eerste keer dat de pure player fysiek aanwezig is voor klanten.

Ocado heeft aan RetailWeek laten weten dat het momenteel verschillende afhaalmogelijkheden test. ‘We experimenteren met het fysiek afhalen van boodschappen’, zegt Tim Steiner, chief executive bij Ocado. ‘Zo hebben we verschillende tests gedaan met kluizen en collection points bij ons eigen pand. We willen nu de kluizen ook op externe locaties gaan plaatsen.’

Bezorgkluizen in Groot-Brittannië
De pure player volgt met zijn nieuwe kluizen de voetsporen van onder andere concurrent Asda, dat eerder al kluiswanden plaatste op de parkeerplaats van Londense metrostations. Amazon is sinds gisteren aanwezig op de stations Finchley Central en Newbury Park.

Helpende hand
Ocado heeft aangegeven met ’40 of 50’ internationale retailers in gesprek te zijn voor het organiseren van een eigen online boodschappenservice voor deze partijen. Eerder kreeg supermarktketen Morrisons al hulp van Ocado bij het opzetten van zijn webshop. Steiner: ‘We kunnen externe partijen met ons platform helpen aan een eigen boodschappenbezorgdienst.’

Dier- en keukenproducten
Naast de verkoop van voedingsmiddelen biedt Ocado sinds twee maanden online alles voor het huisdier met zijn nieuwe pet shop Fetch. Een keukenwebshop met de naam Sizzle is in de maak.