Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats voor gebruikte kleding start pick up service

2017-05-27
180101
  • 1:19

Twice, een Amerikaanse online marktplaats voor tweedehands kleding, haalt nu zelf kleding bij klanten thuis op om deze sneller door te verkopen op het platform. Daarmee is de site niet meer afhankelijk van door consumenten ingezonden items.

Twice verkoopt gebruikte kleding die klanten zelf hebben ingestuurd. Zij dienen voor inzending een al geadresseerde tas aan te vragen bij het platform, om deze vol kleding naar Twice op te sturen. De marktplaats sorteert de items vervolgens en stelt een verkoopprijs voor aan de klant. Als deze accepteert, heeft Twice de artikelen van de klant overgekocht en kan het bedrijf de kledingstukken zelf doorverkopen.

Assortiment uitbreiden met ophalen
Om zijn huidige assortiment van 50 duizend artikelen sterk uit te breiden introduceert Twice nu een pick up service in San Francisco en omgeving. Consumenten kunnen van tevoren aangeven wanneer het bedrijf een item of meerdere kledingstukken kan ophalen. Tien van de tweehonderd Twice-medewerkers zijn speciaal getraind om Twice Local te testen. Dit aantal wordt later uitgebreid, aldus ceo Noah Ready-Campbell tegen Techcrunch. De dienst moet het assortiment binnen zes tot twaalf maanden naar meer dan 100 duizend sku’s uitbreiden.

Concurreren met eBay
Twice concurreert in de Verenigde Staten onder andere met eBay. Deze e-retailer lanceerde een aantal weken geleden een mobiele verkoopassistent waarmee consumenten snel en eenvoudig hun nieuwe of gebruikte producten op eBay.com kunnen zetten. EBay Vallet, zoals de app heet, is een mobiele extensie van het eerder gelanceerde en webgebaseerde eBay Sell For Me.