Twinkle | Digital Commerce

Keep laat shoppers overal online winkelen in één app

2017-05-27
180101
  • 1:25

De Amerikaanse startup Keep maakt het mogelijk om binnen één app bij elke online retailer te winkelen. Daarmee lost het naar eigen zeggen het algemene checkoutprobleem op. Voor de Keep Shopping-optie geldt momenteel al een wachtlijst.

Met de Keep Shopping-app (alleen voor iPhone en iPad) kunnen consumenten letterlijk alles kopen bij elke online retailer, meldt Internet Retailer. Zij browsen naar nieuwe producten en rekenen deze af in de app, door enkel op ‘buy’ en ‘checkout’ te klikken. Omdat Keep Shopping de creditcardgegevens en het bezorgadres van de klant heeft opgevraagd, kan er snel worden afgerekend.

Zelf eerst inkopen
Keep Shopping koopt de producten vervolgens eerst zelf met eigen ‘Keep finances’. Het bedrijf achter de app verzamelt daarna de rekeningen van de retailers waar de klant besteld heeft en maakt hier één betaaloverzicht van voor de consument. Deze dient dus enkel aan Keep Holdings te betalen. Gemiddeld bestelt een klant twee tot vijf items van een aantal retailers per shopsessie, meldt Keep aan Internet Retailer. ‘Eén klant kocht met de app 27 artikelen bij 19 verschillende winkels.’

Wachtlijst
Keep Shopping is ook in Nederland te downloaden voor de iPhone. De OneCart-functie, zoals hierboven beschreven, is hier echter niet beschikbaar. Voor zijn Amerikaanse fans heeft Keep een OneCart-wachtlijst opgesteld om klanten ‘optimaal kennis te laten maken met de feature’. In de ‘gewone’ app-versie (dus zonder OneCart) toont Keep Shopping een lijst van producten van retailers die vermoedelijk op affiliatebasis samenwerken met Keep. Via een mobiele browser in de app kan daarnaast bijvoorbeeld op Zalando.nl worden gewinkeld. Hier dienen dan wel de inloggegevens van Zalando zelf te worden gebruikt.