Twinkle | Digital Commerce

BCB helpt christelijke uitgeverijen online

2017-05-27
180101
  • 1:07

De Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) heeft een pilot met een webshop voor zijn uitgeverijen afgerond. De stichting wil nu ook andere christelijke boekhandels en uitgeverijen helpen de weg naar online verkoop te vinden.

De uitgeverijen Lees en Luister, Fakkel, Boekhandel Riemer en Royal Jongbloed hebben nu een winkelmandje op de site staan. BCB ziet dit als start om ook andere boekhandels en uitgeverijen online te helpen, meldt Boekblad.

Kant-en-klaar
Deelnemers aan het project (alleen contribuanten van BCB) krijgen een kant-en-klare, responsive ‘Lees & Luister webshop’ aangeleverd van de stichting, waarna elke partij zijn online winkel zelf kan inrichten en de juiste look & feel geeft. BCB werkt hiervoor onder andere samen met Buckaroo en Netivity. Het volledige e-commerce pakket staat beschreven op BCB’s website.

Vijftien partijen
BCB meldt Boekblad dat het momenteel met vijftien partijen in gesprek is voor een eigen webshop. De stichting hoopt in de toekomst al zijn contribuanten online te krijgen.

Nieuwe Zaak uit Neema.nl
In 2012 stapte de Nieuwe Zaak Retail uit Neema.nl, een online verkoper van christelijke boeken, films en muziek. Neema.nl werd destijds overgenomen door Gospel.nl. Volgens De Nieuwe Zaak kwam Neema onvoldoende toe aan de ontwikkeling van de webwinkel.