Twinkle | Digital Commerce

Amazon test subscription model voor e-books

2017-11-09
180101
  • 1:15

Amazon test momenteel een nieuw subscription commerce model waardoor gebruikers straks voor 9,99 dollar per maand ongelimiteerd e-books kunnen lezen. Kindle Unlimited omvat meer dan zeshonderdduizend titels en duizenden audioboeken.

Amazon lanceert hiermee een soort ‘Netflix voor e-books’. De testpagina - momenteel nog te zien op Google's cache - bevat onder andere populaire titels als Harry Potter, Lord of the Rings en Hunger Games.

Kindle’s bibliotheek
Volgens GigaOm, dat de originele testpagina gisteren vond, is het assortiment vooral gevuld met boeken die al door Prime members met een Kindle-tablet geleend kunnen worden in Amazon’s Kindle Owners Lending Library.

Groter dan concurrenten
Met de nieuwe dienst zal Amazon de grootste aanbieder van e-books in abonnementsvorm in de VS worden. Concurrenten Oyster en Scribd hebben respectievelijk meer dan vijfhonderdduizend titels voor 9,95 dollar per maand en meer dan vierhonderdduizend titels voor 8,99 dollar per maand in het bestand, aldus The Wall Street Journal. Het is nog onbekend wanneer Amazon van start gaat met Kindle Unlimited.

Abonnementen in Nederland
In Nederland is onder andere Yindo gestart met een abonnementsdienst voor e-books. Vorig jaar gaf de Autoriteit Consument & Markt toestemming aan de uitgeverijen WPG Uitgevers en Lannoo om ook een eigen abonnementsdienst te ontwikkelen voor digitale boeken. Deze is voor zover bekend nog niet gelanceerd. Tijdschrift- en krantenliefhebbers hebben via eLinea voor 9,99 euro per maand onbeperkt toegang tot artikelen van bekende Nederlandse tijdschriften, kranten, schrijvers, dichters en cartoonisten.