Twinkle | Digital Commerce

Parcel International neemt aandelen Pluplus

2017-05-27
180101
  • 0:56

Parcel International heeft een minderheidsbelang in de startup Pluplus verworven. Met deze nieuwe samenwerking wil het nieuwe Amsterdamse pakketvervoerbedrijf zijn twee uurs bezorgdienst versneld uitbreiden.

Pluplus presenteerde zich begin dit jaar als nieuwe speler op de markt voor pakketvervoers. Het bedrijf is te vergelijken met Shutl, dat gebruik maakt van een netwerk van koeriers die niet in dienst zijn bij de startup.

Beste koerier
Pluplus verzamelt het aanbod van koeriersdiensten en andere vervoerders en selecteert realtime de beste bezorger op prijs, type voertuig en kwaliteit. Via de bijbehorende app kunnen klanten hun order - die doorgaans door de koerier in de fysieke winkel van de retailer wordt opgehaald - in Google Maps volgen.

Binnen twee uur bezorgen
Pluplus belooft online orders binnen twee uur af te leveren bij consumenten thuis. Dit was in eerste instantie alleen nog mogelijk in Amsterdam, maar met Parcel International wil Pluplus zijn dienst ‘over heel Nederland versneld uitbouwen’, zegt directeur en oprichter Jorik Bremer. Hij hoopt dat meer bedrijven in ons land zich bij Pluplus zullen aansluiten.