Twinkle | Digital Commerce

Hema maakt stap naar Groot-Brittannië concreet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Hema maakt de overzeese stap naar Groot-Brittannië. De Nederlandse keten opent deze week een eerste fysieke winkel in de Britse hoofdstad. Eerder kondigde Hema al de lancering van een dedicated webwinkel aan.

Hema opent donderdag de eerste winkel op station Victoria Place in Londen. Daarna zullen nog twee stenen vestigingen volgen in de districten Kingston en Bromley, meldt NU.nl. Een Britse webwinkel zal begin 2015 volgen, aldus topman Ronald van Zetten begin dit jaar in een uitzending van het programma Nieuwsuur. 'We kijken er naar om de webshop eerder te lanceren, maar het is nog onbekend wanneer dit zal gebeuren', zegt een woordvoerster van Hema tegen Twinkle.

Frankrijk, Duitsland, Spanje
Eerder opende de nummer 8 van de Twinkle100 al internationale winkels in France Bordeaux en Marseille en in de Spaanse hoofdstad Madrid. De Franse webshop is inmiddels al live, de Spaanse laat nog even op zich wachten. De Duitse is te vinden op Hemashop.com/de. In de webshops in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië wordt een selectie van het Nederlandse assortiment te koop aangeboden. ‘Dit is ook in de fysieke winkels het geval’, zei een woordvoerder van Hema begin dit jaar tegen Twinkle.

ITunes
Hema kwam onlangs in het nieuws als de eerste Nederlandse retailer die online iTunes-tegoed verkoopt. Op Hema.nl/filmenmuziek kunnen kopers direct uitklikken naar de iTunes Store om de gewenste aankopen te doen. Banners in Hema’s entertainmenthoekje dragen daarvoor suggesties aan.