Twinkle | Digital Commerce

Hotelboekingen Expedia te betalen met Bitcoins

2017-05-27
180101
  • 0:58

Expedia heeft aangekondigd Bitcoins te willen accepteren voor hotelboekingen op zijn site. Daarmee is het bedrijf de eerste reisorganisatie uit de top van de markt die de digitale munt als betaalmiddel hanteert.

Dat meldt The Wall Street Journal. Expedia gebruikt Coinbase om de munten om te zetten in echt geld. Het reisbedrijf start met het accepteren van Bitcoins voor hotelboekingen, daarna wil het de betaalmogelijkheid uitbreiden naar ‘het boeken van vluchten, activiteiten en autoverhuur’, zegt een woordvoerder van Expedia tegen Techcrunch. Expedia test de digitale munt eerst bij hotelboekingen, omdat het bedrijf merkte dat daarvoor de meeste vragen van consumenten kwamen.

Bitcoin Boulevard
Bitcoins worden volgens The Wall Street Journal nu door meer dan zestigduizend retailers wereldwijd geaccepteerd als betaalmiddel. In Nederland waren Thuisbezorgd.nl en De Online Drogist de pioniers op dit gebied. Ook werd er in maart een Bitcoin Boulevard geopend in Den Haag. De digitale munt blijft voor veel retailers echter nog een ver-van-mijn-bed-show, onder andere vanwege de instabiliteit van de munt.

Lees ook:
‘Waarom zou je geen Bitcoins accepteren?’ (5-3-2014)