Twinkle | Digital Commerce

PostNL bezorgt nu ook boodschappen

2017-05-27
626514
  • 1:40

Dat PostNL brood zag in de bezorging van levensmiddelen was al bekend. Vandaag maakt het postbedrijf een samenwerking bekend met Vershuys.com. PostNL gaat boodschappen bezorgen in Limburg, ook ’s avonds.

PostNL en Vershuys.com testten de afleverservice al enige tijd in stilte, maar morgen wordt de dienst in heel Limburg beschikbaar. Over de bevindingen schrijft het postbedrijf: ‘Uiteindelijk is gekozen voor een speciale koelverpakking die is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit & Research. Op deze manier kunnen verse boodschappen op de juiste temperatuur aan de deur overhandigd worden aan de consument. Vervolgens wordt de koelverpakking meteen mee teruggenomen door PostNL. Er is niet alleen samengewerkt met universiteiten, maar ook met verpakkingsbedrijven, adviesorganisaties en klanten. Speciale aandachtspunten in de pilot waren: gemak, duurzaamheid en voedsel en veiligheid.’

Food-bezorging
De thuisbezorgservice komt allereerst in Limburg en daarna in Oost-Brabant beschikbaar voor klanten van Vershuys.com. Zij kunnen de boodschappen desgewenst ook op dinsdag- en donderdagavond laten bezorgen door PostNL, dat zijn diensten in food-bezorging ook bij andere online verkopers onder de aandacht zal brengen.

Vershuys.com
Vershuys.com omschrijft zich als een 'moderne online verssupermarkt voor de lekkerste versproducten alsook de dagelijkse boodschappen. De bestelde producten worden rechtstreeks dagvers van het land of direct van onze erkende versproducenten uit eigen regio bij u thuisbezorgd op uw dag en tijdstip.' Behalve in bezorgen, tot op heden alleen met eigen voertuigen, gelooft de websupermarkt ook in afhalen van online bestellingen; het netwerk van zogenoemde 'Beter-eten-afhaalpunten' wordt steeds uitgebreid.

PostNL investeert in e-commerce
PostNL heeft zijn dienstverlening voor webwinkeliers de afgelopen periode al uitgebreid met onder andere bezorging op maandag, extra vroeg ophalen op postkantoren en avondbezorging. Eind deze maand start het bedrijf met same day delivery in Amsterdam, om te beginnen voor 9straatjesonline.com.

Allyouneed.com
Deutsche Post DHL, dat PostNL op de Nederlandse e-commerce markt beconcurreert met DHL Parcel, verdient direct aan levensmiddelenverkoop. Eind 2012 verwierf het de meerderheid van de aandelen in Allyouneed.com, actief in Duitsland. Met de eigen websupermarkt wilde de Duitse marktleider ervaring opdoen in de logistiek van levensmiddelen.