Twinkle | Digital Commerce

Ik ben vóór

2017-11-11
180101
  • 1:24

Een half miljoen ondernemers zijn vóór Europa. Omdat Europa zorgt voor werk, innovatie en bedrijvigheid. Er zijn heel veel zaken die we niet in Nederland alleen kunnen regelen. Dat moeten we dus ook niet willen.


Wist je dat Europa zorgde voor goedkoper vliegen? Ook is er dankzij beleid van de Europese Unie meer concurrentie, extra geïnvesteerd in snelle verbindingen en is er meer openheid over tarieven, waardoor we goedkoper kunnen bellen. Zaken die goed zijn voor consumenten en dus voor ondernemers. Zie de verkiezingssite van VNO-NCW met meer aardige voorbeelden.

Juist in Europa heeft Thuiswinkel.org, via Ecommerce Europe, een geschatte vijf miljard euro (!) aan lasten voor webwinkels kunnen tegenhouden. In het Europees parlement lag twee jaar geleden het onzalige plan klaar om webwinkeliers altijd te laten opdraaien voor de retourkosten bij producten boven de vijftig euro. Los van de vraag of dit een zinnige regel is -Thuiswinkel.org en Ecommerce Europe vonden van niet - is mijn punt: deze zaken worden in Brussel geregeld. En dat is goed, omdat in de hele EU dan dezelfde regels gelden. Er zijn heel veel zaken die we niet in Nederland alleen kunnen regelen. Dat moeten we dus ook niet willen. Daarom ben ik voor Europa (zie overigens hier de Europese agenda van Thuiswinkel.org).

Mijn buurvrouw heb ik gevraagd morgen mijn stem vóór Europa uit te brengen. Vanwege presentaties op twee grote e-commerce congressen in Shanghai en Beijing en een bezoek aan Alibaba in Hangzhou, ben ik niet in Nederland voor de Europese verkiezingen en helaas ook niet voor de uitslag. Komende dagen zal ik u deelgenoot maken van mijn avonturen en ervaringen in China.