Twinkle | Digital Commerce

Groupon ondersteunt retailer in verkoop met Gnome-tablet

2017-05-27
180101
  • 1:03

Groupon komt fysieke partners tegemoet met een iPad-systeem waarmee winkeliers kortingsvouchers kunnen activeren, zonder dat de consument de voucher bij zich heeft. Dankzij de beschikbare klantdata worden zij ook geholpen bij het opzetten van persoonlijkere marketingacties.

Groupon presenteerde het tabletsysteem deze week als ‘Gnome’. Gnome staat in verbinding met Groupon en maakt het zo gemakkelijker om consumenten hun voucher digitaal in de winkel te laten gebruiken. Nu moet een Groupon-voucher nog worden uitgeprint of worden getoond op de smartphone. In Gnome kan de retailer aan de hand van de consument’s naam of vouchercode de kortingsbon activeren. Ook kunnen betaalbonnen geprint of gemaild worden, betalingen worden voldaan en verwerkt het systeem terugbetalingen.

Gerichte campagnes
Het tablet slaat daarnaast alle klantdata op, waardoor fysieke retailers aan de hand van onder andere de koopgeschiedenis van consumenten nieuwe, gerichte marketingcampagnes kunnen ontwikkelen. Gnome is gekoppeld aan een 24/7 support dienst voor ondersteuning van Groupon’s partners.

Uitrol
Het systeem kost de retailer 10 dollar per maand. Groupon wil volgens Techcrunch dat uiteindelijk al zijn partners gebruik gaan maken van het Gnome-systeem. Wanneer de uitrol naar Nederland plaats gaat vinden is echter onbekend.