Twinkle | Digital Commerce

Google breidt same day delivery dienst verder uit

2017-05-27
180101
  • 1:28

Google introduceert Google Shopping Express aan de Amerikaanse oostkust. Webshoppers in het New Yorkse Manhattan kunnen artikelen nog dezelfde dag vanuit winkels geleverd krijgen. Aan de westkust zijn delen van Los Angeles aan het bezorggebied toegevoegd.

Google Shopping Express startte vorig jaar met de koppeling van lokale retailers in San Francisco aan koeriers die hun online verkopen bezorgen. De koeriers, die niet in dienst zijn bij Google, rijden rond in auto's en busjes met het logo van Shopping Express.

Pretzelf of Monopoly
Google heeft vandaag een posting op zijn Commerce blog gepubliceerd, waarin de uitbreiding van het bezorggebied wordt aangekondigd. ‘Of je nu behoefte hebt aan pretzels of het spel Monopoly nodig hebt, Google Shopping Express biedt laagdrempelige same day delivery vanuit een aantal van jouw favoriete lokale winkels’, schrijft de zoekgigant.

Gratis levering
Inwoners van de ‘nieuwe gebieden’ kunnen zich tot 30 juni aanmelden voor een half jaar gratis levering met Google Shopping Express. De zoekgigant belooft dat bezorgde producten exact dezelfde prijs hebben als in de lokale winkel. Ook kunnen klanten gebruik maken van in-store kortingsacties en loyalty punten verzamelen door bij de online of mobiele order hun klantenkaartgegevens in te vullen. Bij een eerste aankoop krijgen klanten uit Manhattan en een aantal wijken van Los Angeles bovendien 10 dollar korting. Google wil de dienst de komende maanden uitbreiden naar Queens en Brooklyn in New York en naar een aantal extra wijken in LA.

Focus op bezorgen
Google stopte begin dit jaar met zijn een jaar oude kluisjesdienst Bufferbox om zich meer te kunnen focussen op de bezorging van artikelen met Google Shopping Express. Het personeel van de startup wordt nu ingezet voor de verdere ontwikkeling van de bezorgservice.