Twinkle | Digital Commerce

PME Legend heeft primeur met tablet-oplossing Highstreet

2017-05-27
180101
  • 1:22

Touchwonders introduceert vandaag zijn nieuwe ‘tablet e-commerce app platform’ Highstreet. Magento-webwinkels kunnen daarmee iPad-verkopen realiseren. PME Legend is de eerste gebruiker, Flinders en 9straatjesonline volgen spoedig.

Ook Potten & Pannen, te vinden op Pannen.nl, krijgt binnenkort een eigen koopapplicatie op basis van Highstreet. Het platform stelt online verkopers in staat om ‘snel en eenvoudig een eigen, hoogwaardige‚ branded e-commerce app voor de iPad te publiceren’, aldus Touchwonders.

Native app technologie
‘Door gebruik te maken van native app technologie is Highstreet sneller, simpeler en prettiger in gebruik dan responsive websites', verklaart marketingmanager Hans Bol aan Twinkle. Hij motiveert waarom de Highstreet apps vooralsnog alleen beschikbaar zijn voor de iPad: 'De conversie van iPad-gebruikers is hoger dan die van Android-gebruikers, al kijken we natuurlijk wel hoe die laatste groep zich ontwikkelt.'

Tablet-bestedingen
Highstreet wordt vandaag gepresenteerd op The Next Web Conference. Het platform werd geselecteerd om deel te nemen aan het bijbehorende TNW Boost programma voor veelbelovende start-ups. Eigenaar Touchwonders, dat onder meer tablet-applicatie Blits ontwikkelde voor Bol.com, speelt in op de grote groei van de online consumentenbestedingen op de platte devices; vorig jaar werd in ons land al voor een klein miljard euro besteed op tablets, volgens de laatste M-commerce Monitor.

Magento-integratie
Highstreet voorziet (vooralsnog alleen) in een integratie met e-commerce systeem Magento. ‘Webshops kunnen met een 15 minuten durende installatie van een extensie hun gehele catalogus naar Highstreet ontsluiten’, belooft Touchwonders. 'Binnen twee weken kan de app klaar zijn.' Retailers en merken kunnen de standaaardoplossing voor tablet e-commerce aanpassen aan hun eigen look & feel en kiezen welke functionaliteit ze hun klanten wel en niet bieden.