Twinkle | Digital Commerce

Coolblue start met gratis avondlevering door PostNL

2017-11-11
180101
  • 1:31

Coolblue claimt een landelijke primeur met kosteloze avondlevering. Vanaf morgen kunnen shoppers kiezen voor gratis levering door PostNL, op dinsdag- of donderdagavond tussen 18.00 uur en 21.30 uur.


PostNL adviseert webwinkeliers een tarief van 2 euro te rekenen voor de avondbezorging, maar Coolblue heeft besloten de dient kosteloos aan te bieden. De nummer 5 van de Twinkle100 heeft de optie toegevoegd aan zijn uitgebreide menu aan bezorg- en afhaalopties, waarop same day avondlevering voor 17,95 euro al ruim anderhalf jaar te vinden is.

Coolblue, winnaar van (onder andere) de logistieke deelvakprijs bij de laatste Thuiswinkel Awards, was ook een van de eerste partijen die gebruik maakt van maandaglevering door PostNL. Daarmee begon de dienstverlener eind vorig jaar al.

Dinsdag en donderdag
PostNL kondigde zijn dienst 'Avondbezorging' begin dit jaar aan. Op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht legde manager e-business Jeroen Hellemans uit dat de keus voor de dinsdag- en donderdagavond te maken had met kostenoverwegingen (daarom maar twee dagen) en met de lage hit rates van pakketbezorgers; ze staan op dinsdag en donderdag overdag voor veel dichte deuren. ‘Het zijn relatief slechte bezorgdagen’, aldus Hellemans in januari. Aan de hand van de bezorgpraktijkervaringen zal worden besloten of en wanneer PostNL de service gaat opschalen naar andere dagen.

Huisadressen
PostNL bezorgt 's avonds alleen op huisadressen van webshoppers, in bijna heel Nederland. Het bedrijf zal niet bij de buren aanbellen. Mocht de bezorger van PostNL overdag langskomen voor de aflevering van een pakket en hij heeft een ander pakje voor de avond bij zich, dan zal hij beide pakketten in één keer overdag bij de klant achterlaten. Overigens worden ook afhaalopdrachten in de avond mogelijk bij de marktleider.

Extra vroeg ophalen
Een andere nieuwe dienst van PostNL, 'Extra vroeg ophalen', heeft met Nespresso zijn eerste klant, berichtte Twinkle gisteren.