Twinkle | Digital Commerce

Bol.com neemt Etos-producten op in assortiment

2017-05-27
180101
  • 1:47

Een groot deel van het assortiment van Etos is voortaan te koop op Bol.com, net als de drogisterijketen onderdeel van Ahold. In de virtuele schappen van ‘Mooi & Gezond’ heeft Bol.com inmiddels ruim vijftigduizend producten staan.

In totaal zijn afgelopen weekend zo’n zevenhonderd ‘Etos musthaves’ toegevoegd aan het assortiment van Bol.com. Net als de meeste andere producten uit de ‘Beste webwinkel van Nederland’ kunnen ze daags na bestelling worden bezorgd of afgehaald bij een afhaalpunt van Bol.com in een Albert Heijn. Samen zijn Etos en Bol.com naar eigen zeggen ‘de grootste in persoonlijke verzorging’.

Gall & Gall
Eerder deze maand lanceerde Ahold al een compleet nieuwe eigen webwinkel voor Gall & Gall. Sinds kort is het hele assortiment van de slijterijketen online te koop. Anders dan op Ah.nl, waar een deel van het assortiment verkrijgbaar blijft, verkoopt de formule op Gall.nl ook sterke drank. De bezorglogistiek voor Gall & Gall is uitbesteed aan DPD.

Etos
Of drogisterijketen Etos net als Gall & Gall een compleet nieuwe eigen webwinkel krijgt, kan Albert Heijn vandaag nog niet bevestigen. Een woordvoerster laat wel weten aan Twinkle: 'Verkoop via de eigen Etos-website behoort in de toekomst zeker tot de mogelijkheden. Met deze samenwerking met Bol.com bouwt Etos ervaring op en de samenwerking met Bol.com is een eerste stap in de strategie om onze klanten meerdere manieren te bieden om nog makkelijker te kunnen winkelen.'

Ook bij Appie
Etos beschikt overigens al langer over een online besteloptie, die is gekoppeld aan Ah.nl. Wie nu een bezoek brengt aan Webwinkel.etos.nl krijgt te lezen dat de webshop ‘binnen enkele weken’ gaat sluiten en wordt vast doorverwezen naar Appie. Behalve op Bol.com blijven de Etos-producten dus in ieder geval ook online te koop bij de supermarktketen. Albert Heijn gaat voor zijn e-commerce activiteiten overigens helemaal draaien op bestelapplicatie Appie.

Twinkle100
Albert Heijn, Etos en Gall & Gall zijn de Nederlandse winkelformules van Ahold, lijstaanvoerder van de Twinkle100. Bezorgservice Albert zal als apart merk komen te vervallen. Afgelopen jaar heeft Ahold voor het eerst meer dan een miljard euro aan online omzet geboekt. De inkomsten uit digitale verkoop groeiden met 16,9 procent.