Twinkle | Digital Commerce

Vijf basischecks

2017-05-28
180101
  • 1:57

Vaak rennen we maar door. We willen immers meer. We willen beter. We willen vooruit. Maar af en toe is het juist ook even goed om stil te staan en na te denken. Na te denken over de basis.


Hoe gaat het met de basale zaken? Gaan die nog goed? Verliezen we ons niet te veel in nieuwe ontwikkelingen zoals personalisatie, targeting en narrowcasting, maar kijken we ook nog of we de basis op orde hebben? In dit artikel vijf tips die u bij wijze van check na kunt lopen.

Tekst: Reinout Wolfert

Tip 1
Check of uw website werkt wanneer u de site met en zonder www-voorvoegsel opvraagt. Werkt het in beide gevallen? Ga door naar de volgende tip.

Tip 2
Open uw site op uw smartphone en doe een aankoop of voer een servicehandeling uit die het meest op uw site wordt uitgevoerd. Bent u tevreden over wat u ziet en hoe het werkt? Prima, we gaan door.

Tip 3
Open uw site en type 'asdasd' achter uw domeinnaam in, dus: www.domein.nl/asdasd. Waar komt u op uit? Komt u op een goede 'pagina-niet-gevonden'-pagina uit, waar u als bezoeker goed wordt geholpen om uw bezoek te verlengen? Prima! Op naar tip vier.

Tip 4
Ga naar Google, type uw bedrijfsnaam in en bekijk de zoekresultaten. Check hier twee zaken: waar staat u? Is dat zoals u verwachtte? En is de tekst die u leest (de titeltekst en de tekst daaronder) te begrijpen en is het een tekst die goed verwoordt wat bezoekers van uw site kunnen verwachten? Alles goed? Mooi! Op naar de laatste tip.

Tip 5
Mailt u weleens naar klanten of prospects, bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een bevestigings- of bedankmail nadat een bezoeker een product heeft besteld? Open zo'n mail en check de inhoud (doet u ook echt wat u daar belooft?) en druk op reply en kijk waar deze reactie uitkomt. Krijgt u een automatische reactie als u naar uw no reply-adres een mail stuurt? Zou u dat verwachten?

Komt u glansrijk door de tips heen? Dan bent u op de goede weg. Heeft u nog wat punten op te lossen? Zorg dan dat hier binnen uw bedrijf aandacht voor komt.


Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 3-2014.