Twinkle | Digital Commerce

VersPlatform Nederland sluit pact met Regiovers

2017-11-08
227187
  • 1:25

VersPlatform Nederland biedt aangesloten winkeliers de optie om laagdrempelig online te gaan verkopen. Daartoe werd een samenwerking gesloten met online versportal Regiovers. Aan VersPlatform Nederland zijn 1.700 ondernemers verbonden.

VersPlatform Nederland, ‘de marketingspecialist voor versspecialisten’, maakt op zijn site melding van de deal met Regiovers, waarbij tientallen van zijn versspecialisten al aansluiting zochten voor de online verkoop van hun waar.

Regie
UnitedFresh, eigenaar van Regiovers, biedt ondernemers onder meer de keus ofwel een eigen webshop te beginnen, ofwel samen met andere verswinkeliers een webwinkel op te tuigen. Ze hebben zelf de regie over de look & feel van de shop, die ze desgewenst kunnen afstemmen op de huis- of formulestijl. Het verkoopsysteem van Regiovers is speciaal voor de vershandel ontwikkeld en het voorziet onder meer in koppelingen met weegschalen en kassa’s. Ondernemers kunnen zelf wijzigingen aanbrengen in producten en prijzen, maar ze kunnen het beheer ook outsourcen.

Marktverdeling
VersPlatform Nederland maakt ondernemers duidelijk dat de verschuiving van offline naar online bestedingen zich ook op hun markt zal doen voelen: ‘De markt wordt momenteel verdeeld, het is belangrijk dat versspecialisten inspelen op deze online trend. Het aantal online aankopen van verse producten zal naar verwachting namelijk stijgen van 5,25 procent in 2015 tot ruim 15-20 procent in 2020.’

Franchisenemers
UnitedFresh biedt versspecialisten de keus om behalve op hun eigen website producten te slijten op Regiovers.nl. Consumenten kunnen via de portal online boodschappen doen bij de slager, groenteboer, bakker, kaasspecialist, viswinkel of slijterij in de buurt (voorbeeld). Via een postcodechecker wordt een bezoeker naar het lokale online aanbod geleid. Afgelopen najaar sloten zich bij het platform ook franchisenemers van de landelijke ketens Gall & Gall en Jumbo aan.