Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon start verkoop eigen video streaming apparaat’

2017-05-27
180101
  • 1:43

Amazon start in april in de Verenigde Staten met de verkoop van een eigen video streaming apparaat op zijn eigen website en in vestigingen van andere retailers als Best Buy en Staples. Het apparaat zal ongeveer dezelfde apps bevatten als Apple TV en Roku Streaming Player.

The Wall Street Journal meldt dit nieuws naar aanleiding van gesprekken met personen die bekend zijn met Amazon’s plannen voor het apparaat. Op Roku’s video streaming apparaat staan onder andere de apps van video on demand dienst Netflix, de muziekdienst Pandora en Amazon’s eigen vod-service Prime Instant Video. Deze apps zullen waarschijnlijk ook aan Amazon’s streaming apparaat worden toegevoegd, aldus het nieuwsmedium.

Het is nog onduidelijk hoeveel het apparaat gaat kosten. Kopers zullen de video streaming kunnen bedienen met een afstandsbediening, zoals ook bij Apple TV mogelijk is.

Toegang tot woonkamer
Met het apparaat betreedt Amazon een nieuwe markt, die nu wordt gedomineerd door Apple, Google (Chromecast) en het eerder genoemde Roku. Met het product wil Amazon meer toegang verkrijgen tot de woonkamer van consumenten. Het bedrijf lanceerde begin dit jaar al zijn eigen video on demand dienst voor Prime-leden, waarmee het de concurrentie aangaat met Netflix, HBO Go en Hulu. Deze dienst is echter nu alleen nog via de apparaten van concurrenten te verkrijgen, waardoor Amazon omzet mist uit app-downloads en geen klantdata verkrijgt.

Verhoogde Prime-prijs
De e-commerce reus verhoogde onlangs de prijs voor Prime, mede vanwege de video on demand dienst die leden er nu bij krijgen. Amazon praat volgens The Wall Street Journal momenteel met platenmaatschappijen om ook een music on demand service op te starten voor Prime-leden.

Google Play in Nederland
Google is ondertussen in Nederland gestart met het te huur en te koop aanbieden van speelfilms voor eigenaren van mobiele apparaten. Voor twee, drie of vier euro per film kan de video voor 48 uur gehuurd worden. De nieuwe Google Play-dienst is een voorbode voor de komst van Chromecast in Nederland, aldus Emerce.

Foto: TV icon, Shutterstock.