Twinkle | Digital Commerce

Vistaprint koopt bedrijf achter Drukwerkdeal.nl

2017-05-27
330245
  • [nieuws]
  • 1:18

Vistaprint maakt vandaag de voorgenomen overname bekend van de People&Print Group, het bedrijf achter Drukwerkdeal.nl en een aantal andere zakelijke online drukwerkportalen voor de Nederlandse en Belgische markt.

People&Print Group, gevestigd in Deventer, werkt met ongeveer 175 medewerkers voor lokale drukkerijen, ontwerpbureaus en resellers, maar ook voor kleine en middelgrote ondernemingen die in staat zijn om grafische bestanden te ontwerpen en uploaden.

Krachtenbundeling
Daarin verschilt de beoogde overnameprooi – er zijn nog enkele opschortende voorwaarden - van het Amerikaanse Vistaprint; diens klanten maken meestal gebruik van online, grafische templates. ‘De overname verenigt de kracht van productinnovatie en customer service-expertise van People&Print Group met de technologische en productie-expertise van Vistaprint’, schrijven de bedrijven in een persbericht.

Merken blijven bestaan
Vistaprint is voornemens om de labels van People&Print Group als onafhankelijke merken te laten groeien, in toegevoegde waarde en positionering verschillend van Vistaprint zelf. Uit de persverklaring: ‘De komende jaren zal de overname naar verwachting leiden tot een uitgebreider productaanbod van zowel Vistaprint als People&Print Group, doordat beiden merken gebruik kunnen maken van elkaars producten. ’

Hoger niveau
Marco Aarnink, ceo van People&Print Group, verwacht dat de acquisite het mogelijk maakt om ‘een groeiende groep tevreden klanten nóg beter te bedienen. We geloven dat de schaal, financiële kracht, technologie en productie-expertise van Vistaprint zal helpen People&Print Group naar een hoger niveau te tillen.’

Albumprinter
Vistaprint, dat orders op 25 gelokaliseerde websites verscheept naar kanten in ruim 130 landen, werd in oktober 2011 al eigenaar van het Nederlandse Albumprinter, toen de nummer 88 van de Twinkle100.