Twinkle | Digital Commerce

FashCom neemt webshops ShopWorks over

2017-05-27
180101
  • 1:32

FashCom neemt per direct de webshops Boxershorts.nl en Thebagstore.nl over van e-commerce bureau ShopWorks, dat stopt met retailactiviteiten. Voor FashCom, het bedrijf achter Boxers.nl, Sokken.nl en Zwembroeken.nl, is het de eerste overname.

ShopWorks opende enkele jaren geleden webwinkels om zelf te ervaren wat de exploitatie ervan vergt. ‘Nu de shops groeien naar een behoorlijke omzet is het tijd om deze verder te laten groeien bij een partij met e-commerce als core business’, aldus Björn Simmelink van de NetWerk Groep, de holding waar ShopWorks net als eFocus onder valt. ‘De kennis die we hebben opgedaan met het runnen van de webshops is zeer nuttig geweest voor onze andere werkmaatschappijen’, zegt de financieel directeur in een persverklaring.

Filosofie

Met Boxershorts.nl versterkt FashCom zijn positie in de markt voor ondermode, met Thebagstore.nl maakt het bedrijf zijn entree in een ander modesegment. ‘ShopWorks heeft bij de webshops de nadruk gelegd op een uitstekende service. Daarom passen de shops perfect binnen onze filosofie, waarin service en kwaliteit centraal staan’, aldus medeoprichter en nieuwbakken Twinkle-blogger Stijn Kruijssen.

'Substantiële omzet'
Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt. Kruijssen verwacht dat FashCom zijn jaaromzet mede dankzij de acquisitie kan verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. 'Die groei is deels autonoom, maar we krijgen er dankzij de overname substantiële omzet bij.' De intentie is om het eigen Boxers.nl en het overgenomen Boxershorts.nl op termijn te integreren, laat de jonge ondernemer weten aan Twinkle.

Meer webwinkels
FashCom verwacht de komende jaren meer webwinkels toe te voegen aan het portfolio, al dan niet via overnames. Het bedrijf, in 2011 opgericht als afsplitsing van affiliate publisher Four People, investeerde de afgelopen jaren al in generieke domeinnamen als Schoenen.nl, Cadeaus.nl en Spijkerbroeken.nl, thans affiliatesites. FashCom, dat kantoren heeft in Nijverdal en Amsterdam, is ook actief met affiliate portals, waarvan Jurkjes.nl de bekendste is.


Gerelateerde artikelen: