Twinkle | Digital Commerce

Sites ECI blijven in de lucht na surseance

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Eci.nl, Cosmox.nl en Cosmox.be zijn nog gewoon open voor bestellingen, nu ECI Nederland en ECI Holding uitstel van betaling hebben gekregen en E-Ways Fulfilment Center failliet is. De webwinkel van Free Record Shop, die ECI exploiteert, ging wel uit de lucht.

Het kantoor van bewindvoerder annex curator Cees de Jong, Van Benthem en Keulen, bevestigt vanochtend dat ECI Nederland en ECI Holding sinds dinsdag in surseance van betaling verkeren en dat E-Ways failliet is. Twinkle schreef op oudejaarsdag over de gerechtelijke uitspraken, maar het kantoor van De Jong kon die toen nog niet bevestigen. Vandaag gebeurt dat wel, al is de bewindvoerder niet persoonlijk bereikbaar voor nader commentaar.

Doorstart
Zanox liet zijn affiliates al weten dat onduidelijk is of openstaande commissies nog worden uitbetaald. Volgens het netwerk wordt er ‘gewerkt aan een doorstart’ van de nummer 39 in de Twinkle100. Niet bekend is of ECI die doorstart op eigen kracht vorm wil geven, waarbij een faillissement en een herstructurering verwacht mogen worden. ECI-directeur Hubert de Koning was zojuist niet bereikbaar voor commentaar.

ECI
ECI (oorspronkelijk ‘Europaclub Internationaal’) werd in 1967 opgericht als Nederlandse boekenclub, die korting mag bieden op de bij wet vastgestelde boekenprijzen. ECI en internetzusje Cosmox werden eind 2008 van Bertelsmann overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood, waarna ook niet-leden bij ECI konden gaan bestellen en de fysieke ECI-winkels werden gesloten.

E-Ways
Medio 2009 werd een deel van de activiteiten verzelfstandigt in E-Ways Fulfilment Center, dat de orders voor ECI en Cosmox ging verwerken. Daarnaast werden onder andere De Telegraaf en Free Record Shop als klanten gewonnen. De webwinkel van de entertainmentketen, waarvoor ECI de hele exploitatie deed, is al enige tijd uit de lucht.