Twinkle | Digital Commerce

Pickupandgo.nl faciliteert click & collect voor supermarkten

2017-05-27
277112
  • 1:19

Pickupandgo.nl presenteert zich als een nieuwe online supermarkt. Fysieke supermarktondernemers kunnen zich aansluiten bij het initiatief van Robert Boelen, ook de man achter Superbezorger.nl. Uiteindelijk wil hij een afhaalpuntennetwerk voor boodschappen creëren.

Boelen sloot al overeenkomsten met Emté Mulder in Hasselt en Emté Van den Boogaard in Emmen. Op Pickupandgo.nl/emmen en Pickupandgo.nl/hasselt kunnen hun klanten sinds kort online boodschappen doen, om deze vervolgens in de winkel op te pikken. Saillant detail: Emté is onderdeel van de Sligro Food Group, aandeelhouder van Superdirect.com. Die nieuwe websupermarkt wil dit jaar ongeveer vijftien stand alone afhaalpunten openen.

Betalen aan de winkelkassa
Boelen doet het anders; hij benadert bestaande individuele supermarktondernemers met de vraag of ze een online bestelkanaal willen starten. Hij heeft de software in huis om dit mogelijk te maken. Webshoppers van deelnemende supermarkten kunnen hun orders voor 17.00 uur s’middags de volgende dag afhalen en afrekenen aan de winkelkassa, waar ze 3,95 euro bovenop de boodschappen moeten betalen voor de service.

Dertig afhaalpunten
Distrifood meldt dat Boelen streeft naar een netwerk van dertig afhaalpunten eind dit jaar, waarmee Pickupandgo.nl voor shoppers in alle windstreken een alternatief boodschappenkanaal moet worden. Met Superbezorger.nl, een soortgelijk initiatief voor de bezorging van weborders, is de ondernemer vooral nog actief in Zwolle en omgeving.

Waaier aan opties
De expertgroep Delivery van Shopping2020 rapporteerde gisteren dat Nederlandse webshoppers graag een waaier van opties gepresenteerd krijgen om een product in bezit te krijgen en dat ze in toenemende mate bereid zullen zijn om voor logistieke service te betalen.