Twinkle | Digital Commerce

Amazon-partners verkopen voor ‘tientallen miljarden’ op marktplaats

2017-05-27
180101

Amazon laat weten dat meer dan twee miljoen third party sellers samen meer dan een miljard producten hebben verkocht op zijn marktplaats vorig jaar. Het totale orderbedrag kwam uit op 'tientallen miljarden dollars', waar Amazon een percentage op pakt.
 
Ook in 2012 had Amazon al meer dan twee miljoen verkooppartners, die ook toen al een gezamenlijke omzet van ‘tientallen miljarden dollars' realiseerden. Erg concreet maakt de e-commerce reus de omzetontwikkeling verder niet. Wel is duidelijk dat Amazon-partners vorig jaar voor het eerst meer dan een miljard ‘units’ wisten te slijten op de marktplaats:
 

Uit bovenstaande tabel (bron) blijkt dat het aantal online verkopers dat de opslag en orderverwerking overlaat aan Amazon met 65 procent is gegroeid (Fulfillment By Amazon, kortweg, FBA). Op hoeveel de teller nu staat is echter onduidelijk.

De jaaromzet van Amazon kwam in het verliesgevende jaar 2012 uit op 61,1 miljard dollar, 27 procent meer dan in 2011. In het afgelopen jaar is de omzetgroei wat afgezwakt. De cijfers over 2013 worden eind deze maand verwacht.