Twinkle | Digital Commerce

Tesco zet in op same day delivery in heel Groot-Brittannië

2017-05-27
180101
  • 1:16

Tesco wil same day delivery aan klanten in heel Groot-Brittannië gaan aanbieden. De supermarktketen gaat de concurrentiestrijd aan met Asda, Waitrose en Morrisons, die ook ambities hebben op dat gebied.


Consumenten in het Britse Mansfield, Nottinghamshire konden dankzij een pilot van Tesco al gebruik maken van de same day delivery service voor hun online boodschappen. De dienst wordt nu geleidelijk aan uitgerold naar de rest van de UK, meldt Simon Belsham, managing director of grocery home shopping aan The Guardian. Bestellingen die voor het middaguur zijn geplaatst worden nog dezelfde dag voor 18:00 uur ’s avonds thuisbezorgd.

Concurrentie
Asda was begin dit jaar de eerste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk die zijn same day delivery-ambities waarmaakte met een pilot. Het bedrijf wil de dienst net als Tesco volgend jaar verder uitrollen. Morrisons wil samen met Ocado begin volgend jaar in Warwickshire starten met het bezorgen op dezelfde dag en ook Waitrose is inmiddels met same day delivery bezig.

Nieuw dc en click & collect
Het nieuws over Tesco’s bezorgdienst komt een week nadat de keten bekendmaakte een nieuwe dark store te openen voor zijn online orders. Het dc in Erith (zuidoost Londen) wordt het zesde magazijn van de Britse retailer en zal naar verwachting vierduizend orders per dag verwerken. Ook test Tesco momenteel een click & collect-punt in zijn kleinere Express-winkels in Datchet en Harrow (Londen). Het afhaalpunt bevindt zich op de parkeerplaats van de supermarkten.