Twinkle | Digital Commerce

Hema beplakt etalages met QR-codes

2017-05-27
180101
  • 1:15

Hema heeft etalages van een kleine dertig winkels beplakt met grote stickers. Daarop staan taferelen en producten die samenhangen met de decembermaand. Door barcodes bij de artikelen te scannen kunnen passanten direct mobiele aankopen doen.

De stickers blijven nog tot eind deze maand aan de etalages van de Hema-vestigingen geplakt, leert de Facebook-pagina van de warenhuisketen. Mobiele scanners kunnen de afgebeelde producten ook na sluitingstijd aanschaffen, maar ook bijvoorbeeld 75 korting op een artikel naar keuze winnen.

Voorraadinformatie en een scanner
Hema lanceerde afgelopen juni een mobiele site en mobiele applicaties. De apps bieden behalve actuele voorraadinformatie ook een barcodescanner. Daarmee kunnen winkelbezoekers bijvoorbeeld producten bestellen die uitverkocht zijn en nu dus ook ‘etalage shoppen’, zoals Hema de decemberactiviteit noemt. Wie nog niet beschikt over de app kan die downloaden door een qr-code te scannen met zijn telefoon.

Mobiel betalen kan bij Hema met iDeal, PayPal of creditcard. Klanten die kiezen voor click & collect kunnen in de winkel afrekenen en sparen zo 4,95 euro aan verzendkosten uit.

Fysieke winkelinfo en folders op mobiel
Bijna het hele Hema-assortiment is mobiel is te bestellen. Zowel op M.hema.nl als in de Hema-app is informatie over fysieke winkels te vinden. Ook de wekelijkse folder van de keten is mobiel te raadplegen. Aanbiedingen daaruit zijn direct te bestellen.

Met een online omzet van 120 miljoen euro in 2012 bezet Hema de 8e plek in de Twinkle100.