Twinkle | Digital Commerce

Bol.com opent ‘virtuele kerstwinkel’ op Utrecht Centraal

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Bol.com heeft gisteren een ‘virtuele kerstwinkel’ geopend op Utrecht Centraal. In de winkel, die uit een fotowand bestaat, kunnen voorbijgangers kerstcadeaus uitkiezen en kopen.

De online retailer werkt samen met de NS om reizigers gemakkelijk en snel inkopen voor de feestdagen te laten doen. Op de wand staan foto’s van kerstcadeaus die op Bol.com verkrijgbaar zijn. Door de bijbehorende QR-code te scannen wordt de consument direct naar de bestelpagina op Bol.com geleid.

Afhalen in AH to go
De bestelde cadeaus worden vervolgens de volgende dag thuisbezorgd of ze kunnen worden opgehaald in het AH to go-filiaal op Utrecht Centraal. ‘De virtuele winkel op Utrecht Centraal is hetzelfde opgebouwd als de vakantiewinkel die Bol.com deze zomer op Rotterdam Centraal had geopend’, zegt een woordvoerder van de Ahold-dochter. De kerstwinkel is tot en met 27 december geopend.

Vakantie
Op Rotterdam Centraal konden consumenten in juli op een muur van 18 meter lang 33 zomerse artikelen kopen. Voorbijgangers konden onder andere een opblaasbaar zwembad, een e-reader en condooms bestellen met hun mobiele telefoon.