Twinkle | Digital Commerce

Zorgverzekerden Hema krijgen korting in webshop

2017-05-27
180101
  • 1:60

Consumenten kunnen hun zorgverzekering voor het nieuwe jaar vanaf vandaag bij Hema afsluiten. De retailketen is daartoe een samenwerking gestart met Menzis. ‘Met de zorgpas krijgen klanten een jaar lang 10 procent korting in zowel onze fysieke winkel als in de webshop.’

Hema's zorgverzekering gaat de consument per 1 januari 2014 89 euro per maand kosten, met een wettelijk eigen risico van 360 euro. Wie kiest voor een eigen risico van 500 euro bovenop het wettelijk eigen risico betaalt de breed gecommuniceerde 69 euro per maand. Aanvullende zorg is er voor 6, 12 en 18 euro, aanvullende tandzorg kost 11, 22 of 33 euro (zie factsheet in pdf).

Kinderzorglijn
Klanten van Hema die de zorgverzekering afsluiten zijn niet verzekerd bij Menzis. ‘Het is echt een verzekering van Hema’, vertelt woordvoerster Judy op het Veld namens de winkelketen. ‘Menzis is de risicodrager in onze samenwerking. De gehele inhoud van de zorgverzekering hebben wij zelf uitgewerkt. Zo hebben wij onder andere een kinderzorglijn geïntroduceerd waardoor mensen contact met ons kunnen zoeken voor hulp die specifiek op kinderen is gericht. Denk hierbij aan bepaalde fysiotherapiepraktijken, huisartspraktijken, enzovoorts.’

Kortingsregeling
Verzekerden kunnen gebruik maken van een kortingsregeling waarbij zij zowel in de stenen vestingen van de Hema als in de webshop 10 procent korting ontvangen op bijna alle producten. 'Alleen op artikelen waar wij wederverkoper van zijn, zoals een i-tunes kaart, wordt geen korting gegeven', zegt Op het Veld. ‘De korting kan in de webshop verwerkt worden in de checkout door de barcode achterop de zorgpas in te vullen. Voor nu gaan we het eerste jaar aankijken hoe dit kortingssysteem aanslaat bij de klant. Van daaruit besluiten we of we de reductie elk jaar laten gelden.’

Rookworst
Hema biedt al langer autoverzekeringen en reisverzekeringen aan. Vorige week haalde de nummer 8 van de Twinkle100 het nieuws met een online notarisservice voor testamenten en samenlevingscontracten. Notariskantoor Bakker & Neve Notarissen uit Leiderdorp besloot na bekendmaking van de nieuwe Hema-service om uit protest zelf rookworsten te gaan verkopen.

'Geen concrete plannen'
Hema heeft op dit moment nog geen concrete plannen om nog meer soorten verzekeringen aan zijn winkels toe te voegen. Op het Veld: ‘We willen eerst kijken hoe onze zorgverzekering aanslaat. Natuurlijk bekijken we wel altijd welke mogelijkheden er zijn om nieuwe producten aan ons assortiment toe te voegen. Dus de intentie om uit te breiden in verzekeringen is er wel.’