Twinkle | Digital Commerce

PostNL start maandagbezorging voor Coolblue en Bol.com

2017-05-27
180101
  • 1:35

Coolblue bezorgt zondagse orders voortaan op maandag bij de klant. Het is het gevolg van een samenwerking met PostNL, dat tegen extra betaling ook voor andere webwinkeliers op maandag bezorgt. Bol.com levert tussen Sinterklaas en Kerstmis ook op maandagen.

‘Twee dagen wachten op je bestelling is niet meer nodig, eindelijk!’, schrijft Coolblue op zijn website. ‘Vanaf 24 november versturen wij onze blauwe pakketjes namelijk ook op zondag: voor zondagavond 23.59 uur besteld, morgen gratis in huis. En dat betekent dat winkelbestellingen ook op maandag af te halen zijn.’

Coolblue in België
In België heeft Coolblue een overeenkomst met bpost gesloten voor het bezorgen op maandagen. Belgische klanten die op zondag vóór 20:00 uur een order hebben geplaatst, kunnen deze de volgende dag thuis verwachten.

Bol.com rijmt er op los
Bol.com stuurde zijn klanten vandaag een sinterklaasgedicht per e-mail waarin de nieuwe maandagdienst wordt aangekondigd. ‘Wanneer je zondag voor 18:00 uur bestelt, komt de pakjespiet maandag al aangesneld’, meldt de Ahold-dochter. De uitzonderingen op de dienst zijn Nederlandse boeken, tweedehands artikelen, producten van externe verkopers en ‘breekbaar spul’ als witgoed en glazen. De maandagservice geldt in elk geval voor de periode tussen Sinterklaas en Kerstmis. Het is onbekend of Bol.com daarna doorgaat met het op maandag leveren van bestellingen.

Maandagbezorging voor alle webwinkeliers
PostNL, die vervoerder is voor zowel Coolblue als Bol.com, kondigde begin oktober aan dat vanaf 24 november alle webwinkels gebruik kunnen maken van de maandaglevering. Daarvoor geldt echter wel een meerbetaling. 'In tegenstelling tot de bezorging van brieven op maandag - waar wij mee stoppen - starten we met de levering van pakketten op deze dag, omdat we begrijpen dat deze behoefte er is bij webwinkeliers en bij hun klanten', vertelde een woordvoerder van PostNL in oktober. Naast Coolblue en Bol.com hebben onder andere BCCBobshop.nl, Modern.nl en ScheerenFoppen.nl zich aangemeld voor de dienst.