Twinkle | Digital Commerce

Pinterest voegt locaties toe aan pins met Place Pins

2017-05-27
180101
  • 1:29

Pinterest zet in op mensen die graag reizen of meer aantrekkelijke plaatsen willen ontdekken in hun eigen omgeving. Met Place Pins kunnen consumenten en bedrijven pins een adres geven, waardoor de favoriete plekken sneller in het echt gevonden kunnen worden.

‘Plaats je favoriete dingen op de kaart, dichtbij en ver weg. Je kunt nu prachtige, interactieve kaarten toevoegen aan je borden. Of maak nieuwe borden voor al je favoriete plaatsen die je anderen wilt aanraden’, moedigt Pinterest gebruikers aan.

Vakantieborden
Gebruikers kunnen pin-borden aanmaken met bepaalde reisthema’s als ‘Familievakantie’, ‘Gastronomische vakantie’ en ‘Hotels waar ik graag in zou willen wonen’. Deze borden worden gekoppeld aan een wereldkaart.

Contact opnemen
De pins zelf bevatten informatie over waar bijvoorbeeld het gepinde hotel of restaurant zich bevindt in de wereld en hoe de gebruiker contact op kan nemen met deze bedrijven. Door op de knop ‘meer informatie’ te klikken komt de gebruiker uit op de Foursquare-pagina of de eigen website van het betreffende hotel of restaurant.

Kleine bedrijven
Pinterest hoopt met de nieuwe tool kleinere bedrijven aan te trekken, schrijft Business Insider. De Place Pins dienen namelijk als locale bedrijfsvermeldingen die nu door een groter online publiek gevonden kunnen worden. Gebruikers kunnen hun opgeslagen pins en pin-borden ook tijdens een vakantie via de smartphone bekijken om het juiste hotel of restaurant te benaderen.

API
Pinterest heeft onlangs een eerste API (application programming interface) beschikbaar gesteld aan retailers en merken. Zappos, Walmart, Target, Disney, Nestlé en Hearst behoren tot de eerste partijen die de API gebruiken. Zij kunnen populaire pins voortaan tonen op hun eigen site. Ook wordt het voor bezoekers gemakkelijker om informatie vanaf de site op Pinterest te plaatsen.