Twinkle | Digital Commerce

Groupon opent eerste dc voor directe verkoop

2017-05-27
180101
  • 1:13

Groupon heeft in Amerika een eigen distributiecentrum geopend voor zijn directe verkoopdienst Groupon Goods. Vanuit het centrum nabij het vliegveld van Cincinnati worden de producten verzonden naar klanten in de Verenigde Staten.

Groupon Goods is sinds de start in 2011 enorm gegroeid. De koopjesgigant verkocht vorig jaar voor 454,7 miljoen dollar (336,1 miljoen euro) aan fysieke producten, tegenover 20,8 miljoen dollar (15,4 miljoen euro) in 2011. In de eerste drie kwartalen van dit jaar draaide Groupon Goods een omzet van 552,2 miljoen dollar (408,2 miljoen euro), een stijging van 140,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

Dropshipping
Bij het Amerikaanse Groupon Goods is Groupon zelf de verkopende partij, terwijl het bedrijf bijvoorbeeld in ons land  vooral online productverkopen van anderen aanjaagt. Eerder werden de producten verzonden vanuit ongeveer tien Groupon-magazijnen bij logistieke partners. Een kwart van de bestellingen vindt via dropshipping de weg naar de klant. Het is niet duidelijk of het nieuwe distributiecentrum van Groupon de bestaande magazijnen vervangt.

Click & collect
Groupon kondigde in maart van dit jaar aan click & collect te willen introduceren voor zijn Amerikaanse Groupon Goods-klanten. Hiervoor voerde de koopjessite gesprekken met diverse retailketens. Shoppers zouden op een kaartje kunnen zien waar ze in de buurt een Groupon Good voor de actieprijs kunnen afhalen. Het is niet bekend of deze Groupon Goods Local-dienst uiteindelijk is gerealiseerd.