Twinkle | Digital Commerce

Google lanceert webwinkelkeurmerk ook in Duitsland

2017-05-27
409305
  • 1:21

Google heeft Trusted Stores als Google Zertifizierte Händler geïntroduceerd op de Duitse markt. Vorige maand werd het keurmerkprogramma al uitgerold in Groot-Brittannië en ook in Frankrijk en Australië is het al beschikbaar. Een Nederlandse introductie lijkt nabij.

Google liet vorige week weten internationaal te gaan met Trusted Stores, dat kort na elkaar in verschillende landen onder verschillende namen op de markt is gekomen.

Badge
In Duitsland zijn Pearl, Campz, Fahrrad.de, Atelco, Hardwareversand.de en Spartoo de eerste online retailers die een badge met de tekst Zertifizierte Händler op hun site mogen voeren. Overigens zijn de waarborgen niet zichtbaar voor online bezoekers uit andere landen.

Wat is Trusted Stores?
Met Trusted Stores claimt Google consumenten te willen helpen met zekerheid online te shoppen, terwijl bedrijven nieuwe kansen krijgen om vertrouwen en klantloyaliteit te winnen. Het keurmerk wordt volgens Google alleen verstrekt aan merchants met een goed track record op het gebied van tijdige levering en een excellente klantenservice. Wanneer een online shopper een aankoop doet bij een Google Trusted Store, kan hij kiezen voor ‘free purchase protection’ van Google. Bij onze oosterburen staat de zoekgigant tot maximaal 1.000 euro garant.

Nederland?
Google Nederland blijft stil over een introductie van Google Trusted Stores in ons land. Google’s blog-posting van vorige week suggereert dat het bedrijf potentie ziet voor het programma in veel zo niet alle markten. Based on the success stories that we’ve seen in the US, we expect that participating in Google Trusted Stores will drive meaningful increases in online sales in other countries as well.’