Twinkle | Digital Commerce

Ekoplaza opent afhaalpunt in zijn supermarkten

2017-05-27
180101
  • 1:16

Ekoplaza opent in al zijn 64 vestigingen in Nederland een afhaalpunt voor online bestellingen. Daarmee vervolgt de keten een proef die in september van start was gegaan. Klanten kunnen straks droge kruidenierswaren en vers- en diepvriesproducten afhalen in een Ekoplaza-supermarkt in het land.

Commercieel directeur Alfred de Vreeze van Ekoplaza onthulde de plannen voor het afhaalpuntennetwerk tijdens een bezoek aan de keten van supermarktondernemers en filiaalmanagers in het kader van de Dag van de Supermarkt, aldus Distrifood.

‘Online bestellen en afhaalpunten horen gewoon bij een moderne foodretailer’, zei De Vreeze. ‘Onze klanten hebben aangegeven dat zij het graag willen. Afhaalpunten zijn simpelweg een ontwikkeling waar wij in geloven en als je die overtuiging hebt, moet je er ook zo snel mogelijk mee beginnen.’

Proef
Ekoplaza startte begin september met het testen van afhaalpunten. De eerste punten werden geopend in supermarkten rondom Veghel, de plaats waar het distributiecentrum van moederbedrijf Udea zich bevindt. ‘We geloven beperkt in bezorgen, in afhalen zien we wel heil', zei Erik Does, directeur van Ekoplaza Udea toentertijd tegen de Levensmiddelenkrant. 'We onderzoeken wat de klantenvraag is.'

Na 24 uur
De orderpicking voor de online bestellingen wordt door Ekoplaza niet in de fysieke winkels gedaan, maar in het distributiecentrum in Veghel. De bestellingen gaan vervolgens mee met de dagelijkse levering aan de supermarkten. Na 24 uur moet een order van een klant bij een afhaalpunt kunnen worden opgehaald.