Twinkle | Digital Commerce

SanomaVentures investeert in Ippies.nl

2017-05-27
306115
  • 1:40

SanomaVentures investeert in Ippies.nl, een spaarprogramma voor webshops. Sinds kort is Ippies een officieel betaalmiddel; Buckaroo is de eerste payment service provider die de betaalmodule aanbiedt.


Sinds de start in 2007 hebben zich ruim 150.000 mensen geregistreerd bij Ippies. Bij meer dan achthonderd aangesloten online verkopers, waaronder Bol.com, Wehkamp.nl, New York Pizza en CheapTickets krijgen zij Ippies bovenop hun aankopen.

Omzet en loyaliteit
Sanoma wil eigen webwinkels als Leef.nl en het binnenkort te openen Yixx.nl aansluiten op het spaarprogramma waar investeringstak SanomaVentures geld en energie in stopt. Investment director Herman Kienhuis zegt in een persbericht: ‘Ippies.nl geeft de consument een simpele en eerlijke manier om te sparen bij elke online aankoop en helpt daarnaast de aangesloten webwinkels om meer omzet en loyaliteit te creëren. Ippies.nl sluit dan ook erg goed aan bij e-commerce strategie van Sanoma.’

Hogere conversie
Voor oprichter Emiel Fokker biedt de injectie van onder andere geld, kennis en bereik de kans om versneld te groeien. Hij laat optekenen: ‘We kunnen namelijk gerichter met verschillende doelgroepen communiceren wat zal bijdragen aan een hogere conversie bij onze partners, met name als deze ook Ippies accepteren als betaalmiddel.’ Het groeigeld zal onder meer worden ingezet om de site te verbeteren en uit te breiden, het team te versterken en om Ippies te promoten.

Betaalmodule
Ippies waren tot voor kort alleen te besteden in de eigen cadeauwinkel van Ippies (fulfilment door Kijkshop), maar nu ook in andere webwinkels. Als merchants de betaalmodule implementeren, kunnen shoppers (deels) afrekenen met Ippies, waarna de verkoper wordt gecompenseerd. Buckaroo stelt de module beschikbaar voor zijn drieduizend klanten. Fokker laat echter weten dat Ippies in de toekomst allleen kunnen worden ingewisseld bij shops waarin ook kan worden gespaard.

Airmiles
SanomaVentures, dat eerder onder andere investeerde in modeveilingsite Vault79.com, kortingsplatform Scoupy, abo-commerce speler Truly Yours en online kledingplatform Brandkids, noemt Ippies in zijn bericht van vandaag ‘de Airmiles voor online shopping’. Vorige week werd bekend dat Airmiles binnenkort te verzilveren (niet te sparen) zijn bij Bol.com, waarbij dus ook Ippies kunnen worden gespaard (niet verzilverd).