Twinkle | Digital Commerce

Kleinere magazijnen voor snellere bezorging Amazon.co.uk

2017-05-27
606275
  • 1:06

Amazon heeft in stilte zeven regionale distributiedepots in gebruik genomen in Groot-Brittannië. Volgend jaar komen er nog eens vier bij. Vanuit de gehuurde magazijnen verzenden bezorgpartners pakjes onder de vlag van Amazon Logistics.


Dat schrijft The Telegraph. Volgens de krant zijn de fulfilment centers voor Amazon-begrippen relatief klein. Ze zijn geleased en gevestigd op strategische plekken met veel webshoppers. Er verschenen al centra rond Londen, Birmingham, Ofxord en Milton Keynes, nu komen er magazijnen in het noordwesten, het zuidwesten, de Midlans en Yorkshire bij.

‘Amazon Logistics’
Amazon sloot contracten met verschillende kleinere bezorgpartijen met namen als City Sprint en Transline om de bezorging op zich te nemen. The Telegraph schrijft dat Britse distributeurs en consumenten afgelopen zomer raar opkeken toen ze bezorgers van ‘Amazon Logistics’ zagen verschijnen. Dat blijkt ook uit verschillende discussies, onder andere op de Britse site van Amazon. Inmiddels is duidelijk dat onder de nieuwe Amazon-vlag verschillende bedrijfjes actief zijn.

Van Duitsland naar Polen en Tsjechië
Andere media schrijven over het voornemen van Amazon om een groot deel van zijn logistieke operatie in Duitsland naar Polen en Tsjechië te verplaatsen. Het zou een reactie zijn op de stakingen van magazijnmedewerkers bij onze oosterburen.