Twinkle | Digital Commerce

Bax-shop.nl start met same day delivery

2017-11-11
180101
  • 1:19

Nederlandse en Belgische klanten van Bax-shop.nl kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een same day delivery service met de naam ‘Vanavond bezorgd’. De online muziekwinkel sloot daartoe een samenwerking met vervoerder Dynalogic.

Bezoekers van Bax-shop.nl kunnen tot twee uur ’s middags producten bestellen voor levering op dezelfde dag, mits de artikelen op voorraad zijn. Als producten dat niet zijn, wordt de snelle bezorgoptie ook niet voorgeschoteld. ‘Dit heeft meestal te maken met een product dat zwaarder is dan 30 kilogram of langer dan 1,75 meter’, laat Bax-shop.nl weten. ‘Daarnaast is de service in het weekend en op feestdagen niet beschikbaar.’

Ter introductie kost Vanavond bezorgd de eerste twee weken 9,95 euro, daarna kost de dienst minimaal 19,95 euro. De uiteindelijke prijs hangt af van het gewicht en de afmeting van de levering.

Dynalogic
Met een online omzet van 29,3 miljoen euro bezet Bax-shop.nl de 38e plaats in de Twinkle100. Voor de bezorging van zijn producten werkt het bedrijf al samen met PostNL en Kiala. De nieuwe partner Dynalogic is ook de partij waarmee Coolblue zijn dienst ‘Vandaag Nog’ mogelijk maakt. Die same day delivery service werd ruim een jaar geleden geïntroduceerd. Daarvoor al startte Dynalogic een samenwerking met By the Grape voor dagbezorging.


Expansieplannen
Bax-shop.nl, al actief in Frankrijk, kondigde in augustuis een uitbreiding naar Duitsland en Engeland aan. ‘Logistiek gezien zijn dit de gemakkelijkste markten voor ons’, vertelde medeoprichter Jochanan Bax over de nieuwe expansieplannen aan Twinkle.
 
Een uitgebreid interview met Jochanan Bax vindt u hier (Twinkle 5-2013).