Twinkle | Digital Commerce

Ahold-dochter Peapod breidt aantal afhaalpunten fors uit

2017-05-27
180101
  • 1:26

Ahold’s Amerikaanse internetdochter Peapod versnelt de uitrol van afhaalpunten in eigen land. Iedere week zullen er twee tot zes nieuwe punten worden geopend zodat Peapod uiteindelijk voor het einde van het jaar minstens honderd afhaallocaties in de Verenigde Staten heeft.

Peapod startte met het thuisbezorgen van boodschappen. Het bedrijf opende vorig jaar echter zijn eerste afhaalpunt, dat inmiddels is uitgebreid tot een netwerk van 80 locaties, meldt De Telegraaf. De afhaalpunten zijn gekoppeld aan fysieke supermarkten van de ketens Stop & Shop en Giant, beide ook onderdeel van Ahold. De pick up points bevinden zich onder andere in de regio’s Chicago, New York, New Jersey en Philadelphia. Wat de locaties van de nieuwe afhaalpunten zullen worden is onbekend.

Afhalen na 24 uur
‘Gebaseerd op de eerste resultaten zijn we optimistisch gestemd dat er een groeiende vraag ontstaat voor de afhaalpunten’, zegt een woordvoerder van Peapod over de nieuwe locaties. ‘De meeste afhaalpunten zijn pas kort open en we zitten nog in een leercurve wat betreft klantbehoefte en het rendabel maken van de business.’

Consumenten moeten bij Peapod wel even geduld hebben voor zij de bestelling in huis hebben. De order kan pas na 24 uur worden afgehaald of worden thuisbezorgd.

Amazon Fresh
Peapod moet onder andere opboksen tegen Amazon, die met zijn Amazon Fresh-dienst steeds groter wordt op de online voedselmarkt. De dienst is nu alleen nog beschikbaar voor klanten in steden aan de westkant van de VS. Amazon biedt klanten zowel een next day delivery als een same day delivery en heeft volgens USA Today het plan om volgend jaar zijn dienst uit te breiden naar twintig nieuwe gebieden.