Twinkle | Digital Commerce

Dalani verder als Westwing

2017-05-27
328143
  • [nieuws]
  • 1:32

Dalani Home & Living gaat ook in ons land verder onder de internationale naam Westwing Home & Living. De besloten webwinkel is binnenkort voor het eerst ook offline te bezoeken; volgende week openen de deuren van een ‘pop-up coffeebar’ in Amsterdam.
 
Dalani.nl werd begin vorig jaar in stilte gelanceerd door Rocket Internet. Het was de eerste besloten koopjessite voor woonartikelen in ons land, aldus de initiatiefnemers. Behalve door het productaanbod zei Dalani Home & Living zich van andere flash sale sites te onderscheiden door de content die het biedt, onder andere in de vorm van een online magazine vol interieurtips en wooninspiratie. Afgelopen maart ontving Dalani de publieksprijs in de categorie wonen bij de uitreiking van de Thuiswinkel Awards.

Rebranding
Wie surft naar Dalani.nl komt voortaan uit op Westwing.nl. De naamswijziging ligt in lijn met de internationale rebranding van het concept. De Nederlandse tak van de online shopping club voor home & living blijft vanuit het Amsterdamse kantoor van Rocket Internet opereren. Voor klanten verandert er verder niets.

Erik Kuster
Ter gelegenheid van de naamswijziging heeft Westwing een samenwerking gesloten met de bekende Nederlandse interieurontwerper Eric Kuster. Een deel van een nieuwe collectie van zijn hand is te koop op Westwing.nl, een online verkoopprimeur voor Kuster. De designer heeft verder een eigen selectie gemaakt uit het volledige assortiment van de shopping club. Kuster is ook betrokken bij de inrichting van de tijdelijke koffiebar die Westwing volgende week woensdag en donderdag opent in een oude kapel aan de Amsterdamse Prinses Irenestraat.

Tweehonderdduizend leden
Westwing heeft volgens eigen opgave inmiddels meer dan tweehonderdduizend Nederlanders (‘members’) in zijn bestand staan. Het koopjesplatform biedt tot 70 korting op ruim honderdvijftig Nederlandse en een veelvoud aan internationale merken. Wereldwijd zijn ruim 8 miljoen mensen geregistreerd.