Twinkle | Digital Commerce

Reisorganisatie Terra Travel in slecht weer

2017-11-11
180101
  • 1:18

Reisorganisatie Terra Travel heeft aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) gemeld in financiële problemen te verkeren. Terra Travel verkocht reizen voor consumenten onder andere online op de sites van dochterondernemingen Baobab reizen en Summum.nl.

Dat meldt NU.nl. Algemeen directeur van Terra Travel, Mark Groen, zei dat ‘enkele duizenden reizen’ die al geboekt waren nu niet meer doorgaan. Of de organisatie failliet gaat, is volgens Groen ‘niet gezegd’. Hij laat weten dat Terra Travel al bezig was met een doorstart, maar dat dit op het laatste moment niet doorging.

Foutmelding
Op de websites van zowel Baobab reizen als Summum.nl staan alle aangeboden reizen nog steeds vermeld. Echter, wanneer een klant ervoor kiest om een reis te boeken, komt hij uit op een foutmelding op de site.

Geen betalingen meer
SGR heeft inmiddels een oproep aan klanten op zijn website geplaatst om geen betalingen meer aan Terra Travel te voldoen voor nog niet aangevangen reizen. ‘Betalingen gedaan na 27 augustus 2013 worden niet meer door SGR gegarandeerd’, luidt het bericht. SGR zal nog een aantal reizen die wel al geboekt stonden gaan uitvoeren. De organisatie maakt later bekend welke reizen dit zullen zijn. Andere consumenten die vooruit hebben betaald en niet meer weg kunnen, krijgen hun geld terug.

Terra Travel BV handelde onder drie namen: Baobab reizen, Summum.nl en FCm Groups & Incentive. Deze laatste was opgericht voor zakenreizen. De reisorganisatie vervoerde volgens NU.nl in 2011 ruim 21.000 passagiers. Het bedrijf draaide een omzet van 26,5 miljoen euro.