Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.com komt terug op beslissing Xbox One

2017-11-11
180101
  • 1:23

Neckermann.com komt terug op zijn eerdere beslissing om de bestellingen van de Xbox One te annuleren. De online winkel bood de spelcomputer naar eigen zeggen door een ‘vergissing’ twee weken geleden op zijn site aan voor 349 euro, in plaats van 499 euro.

Neckermann.com heeft in overleg met de Consumentenbond alle bestellers geïnformeerd dat de koopovereenkomst voor de Xbox One blijft gelden. ‘Omdat het nog lang duurt voordat de Xbox One in Nederland kan worden geleverd, krijgen de kopers die al betaald hebben hun geld terug. Neckermann.com laat weten dat ze hun best doen om de Xbox One te zijner tijd voor 349 euro te leveren, maar dit niet kunnen garanderen’, zo meldt de Consumentenbond in een persbericht. Mocht het niet lukken de spelcomputer voor 349 euro te leveren, dan ontvangen de gedupeerden een tegoedbon van 35 euro van het e-commerce bedrijf.

Zetfouten
Twee weken geleden stond de Xbox One voor 349 euro op de site van Neckermann.com. Toen Neckermann.com in de gaten kreeg dat de Xbox voor minder dan de bedoelde prijs (499 euro) te koop stond, werd het apparaat van de site gehaald. Via onder andere Twitter en Facebook liet de voormalige postorderaar weten dat de orders voor 349 euro niet zouden worden uitgeleverd. Neckermann.com beriep zich op zijn algemene voorwaarden, waarin een passage is opgenomen over ‘zetfouten’.

Klachten
De Consumentenbond ontving na deze actie tientallen klachten op Klachtenkompas.nl, via Twitter en bij zijn afdeling Service & Advies. Ze kwamen van mensen die gebruik hadden gemaakt van de aantrekkelijke aanbieding, maar het koopje aan hun neus voorbij zagen gaan.