Twinkle | Digital Commerce

Vele miljoenen iDeal-transacties in buitenlandse shops

2017-05-27
180101
  • 0:54

Nederlandse webshoppers betalen zeer regelmatig met iDeal in buitenlandse webshops, leert een nadere blik op het jaarverslag van beheerder Currence. Het geld van 21 miljoen van de 117 miljoen transacties vloeide naar buitenlandse online retailers.
 
Currence nam de cijfers over buitenlandse iDeal-betalingen voor het eerst mee in zijn jaarverslag (pdf). Internetkassa.nu merkte op dat 18 procent van de transacties buitenlands is.

Transactiegroei
Omdat de cijfers over voorgaande jaren ontbreken is het lastig harde trendconclusies te trekken, maar aangenomen mag worden dat de buitenlandse transacties hebben bijgedragen aan de groei van iDeal als betaalmethode. Afgelopen jaar nam het aantal betalingen met 25 procent toe, in het eerste kwartaal van dit jaar met 22 procent.

MyBank
Lange tijd bestond de wens om met iDeal Europa in te gaan, maar het bleek lastig buitenlandse banken te interesseren voor de Nederlandse vinding. Inmiddels is op basis van dezelfde standaard (internetbankieren) met MyBank een pan-Europese betaalmethode gelanceerd.


Gerelateerde artikelen: