Twinkle | Digital Commerce

Salland wil begin augustus weer open

2017-05-27
308163
  • [nieuws]
  • 1:16

Het voormalige Salland Automatisering BV heeft een doorstart gemaakt onder de naam Salland Computers BV. Over vier weken moet de nummer 69 van de Twinkle100 weer up and running zijn. Welke investeerder er achter de doorstart zit is nog onbekend.

Op Salland.eu is een update verschenen van de curatoren van Salland Automatisering. De eigenaar van de webwinkels Salland.eu en Flevowebwinkel.nl ging dit voorjaar failliet, waarna de sites medio juni uit de lucht werden gehaald. De focus van Salland Computers ‘zal liggen op het leveren van nieuwe en gebruikte computer apparatuur aan particulieren, midden- en kleinbedrijf en overheidsinstellingen’, aldus het bericht.

Investeerder
Eind vorige week werd duidelijk dat een investeerder was gevonden om de activiteiten van Salland voort te zetten. In de update van dat bericht wordt de identiteit van de nieuwe eigenaar nog altijd niet prijsgegeven. Wel schrijven de curatoren dat het gaat om een ‘solide financiële en deskundige partner, die bereid is alle benodigde nieuwe investeringen te doen en garant staat voor levering van producten.’

Reorganisatie
Momenteel vindt er een reorganisatie plaats bij Salland, dat zijn personeelsbestand de afgelopen periode al flink zag slinken. De curatoren spreken de hoop uit de deuren van Salland over vier weken te kunnen heropenen. De meeste nog uitstaande orders en reparaties worden naar verwachting binnen een tijdbestek van twee maanden behandeld. Over de compensatieregeling voor klanten is hier meer te vinden (pdf).