Twinkle | Digital Commerce

Veilingsite brengt inboedel It's onder de hamer

2017-11-11
329240
  • 1:10

Veilinghuis BVA-Auctions heeft in overleg met de curatoren van IMpact Retail de inboedel van winkels van It's online gezet. Vanaf vanmiddag vijf uur kan worden geboden op het wit- en bruingoed, uit drie vestigingen om te beginnen.

De komende dagen wordt de inboedel van vermoedelijk nog een aantal It’s-vestigingen online onder de hamer gebracht, melden verschillende media. Een woordvoerder van BVA-Auctions zegt daarover geen concrete uitspraken te kunnen doen: ‘Een en ander hangt ook van onze planning af, want we hebben meer veilingen lopen dan die voor It’s alleen.’

Opbodveiling
In de opbodveiling die vanmiddag begint gaat het om consumentenelektronica van gesloten It’s-winkels in Arnhem (1.213 kavels), Tilburg West (808) en Uden (832). Voor de producten zijn minimumprijzen vastgesteld als ‘laagste bod’. De veilingen duren allemaal tot na het weekend. De sluitingstijden lopen uiteen, volgens de woordvoerder om overbelasting van de site van BVA-Auctions te voorkomen.

Scheer en Foppen en Expert
IMpact Retail ging in januari failliet. De pure internetformule Modern.nl krijgt een doorstart onder de vleugels van Scheer en Foppen. Voor de multichannel formules It’s en Prijstopper, die samen 118 winkels hadden, kwam de curator een compensatieregeling overeen met Expert. Sinds maandagmiddag roept IMpact Retail gedupeerden op zijn site op om vorderingen in te dienen bij de curator.