Twinkle | Digital Commerce

Harense Smid vraagt faillissement aan

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

Harense Smid heeft faillissement aangevraagd en gekregen. De keten had nog 33 winkels en er stonden 450 mensen op de loonlijst. De curator heeft hen allemaal ontslag aangezegd. Hij heeft goede hoop op een doorstart.


Harense Smid maakt op zijn website inmiddels melding van het faillissement, waarover vanochtend al werd gespeculeerd in de media. Daan Schalken van Bogaerts & Groenen Advocaten te Boxtel is als curator aangesteld. Hij voert met verschillende partijen gesprekken over een doorstart.

Winkels dicht, webshops open
Omdat de resultaten achterbeleven besloot Harense Smid eerder dit jaar al 13 winkels in Noord-Nederland te sluiten, waarna er 33 overbleven: 30 in ons land en 3 in België. Inmiddels zijn alle winkels van de keten uit Oss gesloten. De webwinkel van Harense Smid is nog wel in de lucht, al is de bestelbutton op de productpagina's verwijderd.

MPG Internet, een dochterbedrijf van Harense Smid, is eigenaar van de overgenomen webwinkeldomeinen Megapool.nl en Elektrokoopjes.nl. Op die sites is op dit moment nog wel gewoon te bestellen. Wie belt naar de telefonische klantenservice van beide webwinkels wordt verteld dat er sprake is van een storing en gevraagd een mail te sturen.

ICentre, Block en Free Record Shop
Na iCentre en Block is Harense Smid de derde bekende elektronicaketen die het doek afgelopen maand zag vallen. Even daarvoor ging Free Record Shop failliet. Het Financieele Dagblad liet vanochtend weten dat ProCures zich heeft teruggetrokken als kandidaat om een doorstrart van die keten vorm te geven.