Twinkle | Digital Commerce

24 uur per dag boodschappen oppikken bij Ah-afhaalpunt.nl

2017-05-27
180101
  • 1:43

Rob Geraets, een franchisenemer met vier supermarkten van Albert Heijn, biedt zijn klanten voortaan de optie om 24 uur lang boodschappen op te pikken. Daartoe sloot hij een overeenkomst met De Buren.


Twinkle-blogger Nando van Essen schreef dit voorjaar uitgebreid over Ah-afhaalpunt.nl en de verschillen met Ah.nl. Supermarktondernemer Geraets, eigenaar van de eerste site, bood toen al de optie om boodschappen tijdens winkeluren op te komen pikken. Voortaan kan dat ook buiten de openingstijden.

In de buurt van een AH-supermarkt van Geraets in Panningen is een onbemand afhaalcentrum van De Buren geposteerd. Volgens het Twentse bedrijf zijn de 62 kluisjes, waarvan 12 gekoelde, er gekomen op verzoek van de franchisenemer. Shoppers kunnen inmiddels bij hun bestelling aangeven of ze hun boodschappen bij de winkel (op afspraak, via de intercom) of bij het afhaalcentrum komen afhalen.

Toegang met Bonuskaart
Als ze voor de tweede optie kiezen, hoeven ze geen tijdvak te selecteren en zijn ze überhaupt niet afhankelijk van de openingstijden van de winkel. De deuren van het afhaalcentrum zijn tussen 7.00 uur en 23.00 uur open, rapporteert Distrifood (fotorepo), daarna kunnen webshoppers met een code toegang krijgen tot de kluisruimte. Klanten met een bonuskaart van Albert Heijn kunnen hun kluisje(s) openen door de kaart voor de scanner te houden. Voor click & collect van vrieswaren zijn klanten voorlalsnog overigens aangewezen op de winkel.

Bakfiets
De fulfilment van online orders vindt plaats in de winkel van Geraets in Panningen. Boodschappen voor de kluisjes worden met een speciale bakfiets naar de vestiging van De Buren gebracht. Volgens Distrifood wil Geraets de 24 uurs-afhaaloptie ook introduceren in zijn andere supermarkten. Ook andere franchisenemers van Albert Heijn zouden geïnteresseerd zijn in zijn concept.

Verzorgingsgebied
Albert Heijn bezorgt op centraal niveau boodschappen bij in potentie twee op de drie Nederlandse gezinnen, maar het Noord-Limburgse Panningen behoort niet tot het verzorgingsgebied. Ook zijn er in de buurt geen eigen Pick UP Points van AH te vinden. Volgens Geraets was zijn franchisegever niet blij met zijn initiatief, maar is hij daarbij ook niet gehinderd door het supermarktconcern.