Twinkle | Digital Commerce

SAP ontwikkelt ‘slimme bril’ voor magazijnmedewerkers

2017-05-27
180101
  • 1:08

SAP ontwikkelt samen met het Amerikaanse technologiebedrijf Vuzix een augmented reality-applicatie voor ‘slimme brillen’ die kunnen worden gebruikt voor de industriële en logistieke sector. De app in de bril helpt magazijnmedewerkers hun werk sneller en efficiënter uit te voeren.

De M100-bril van Vuzix heeft dankzij de SAP-app via de smartphone en internet toegang tot data die wordt geprojecteerd op een virtueel scherm op de bril. De drager van de bril krijgt instructies op het scherm via video, tekst of geluid zodat hij deze handsfree kan uitvoeren.

Toegang tot data
‘Door SAP-oplossingen te integreren in de M100-technologie krijgen medewerkers op elk moment en op elke plaats toegang tot gegevens die zij nodig hebben om hun werkzaamheden snel en veilig uit te voeren’, zegt SAP in een persverklaring. ‘Doordat de brillen steeds worden voorzien van realtime data, zijn medewerkers continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.’

GPS, video en camera
De glazen van de bril beschikken over een ingebouwd GPS, een head tracker, een HD video-opnamesysteem, een camera met micro SD-slot en een microfoon. De bril reageert daarmee op gebaren en spraakopdrachten van de drager, zowel binnen als in de buitenlucht. Ook is Bluetooth verwerkt in het apparaat.

Lees ook:
- Google Glass en de link met e-commerce