Twinkle | Digital Commerce

Halfords wordt cross-channel onder nieuwe eigenaar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

Halfords Nederland wordt per 30 juni overgenomen door zijn eigen management. Het team bereikte daartoe een overeenstemming met de huidige eigenaar Macintosh Retail Group. Onder leiding van de nieuwe eigenaar wordt Halfords’ nieuwe cross-channel strategie uitgerold.

Het was al langere tijd bekend dat Macintosh Retail Group, de holding van onder andere Dolcis, Manfield en Invito, Halfords van de hand wilde doen. De keten stond al bijna twee jaar te koop. Nu wordt het bedrijf volledig overgenomen door het managementteam, onder leiding van algemeen directeur Peter Jan Stormmesand.

Mobiliteitsplatform
Eerder liet Halfords weten dat het zich gaat richten op de uitbreiding van zijn cross-channel activiteiten. Het managementteam was daar al een geruime tijd mee bezig. Cross-channel manager René Smeding vertelde eind mei aan Twinkle dat de webshop wordt getransformeerd tot ‘online mobiliteitsplatform’.

De webwinkel krijgt de vorm van een portal van waaruit de klant de diverse pijlers binnen de shop (auto, fiets, motor, scooter, mobiele elektronica, kamperen) kan bezoeken. Smeding: ‘We creëren diverse subomgevingen binnen de site waar de bezoeker alle informatie, producten en diensten vindt die zijn gerelateerd aan een specifiek onderwerp. In de categorie auto worden bijvoorbeeld alle producten voor de auto, maar ook autovakanties en autoverzekeringen getoond.’ De webshop gaat in september live.

Bestelzuilen
De fysieke winkels worden geleidelijk aangepast aan de cross-channel strategie. ‘We beginnen in juli met het uitdelen van tablets aan ons personeel in de winkels’, zei Smeding. ‘Zo kunnen zij bezoekers direct van productinformatie voorzien en klanten helpen in de fysieke winkel een bestelling online te plaatsen wanneer een product niet meer op voorraad is. Aan de hand van de reacties van klanten op onze tablets gaan we een strategie ontwikkelen voor bestelzuilen in de fysieke shops. Consumenten kunnen vanaf eind dit jaar hierop de online winkel bezoeken.'