Twinkle | Digital Commerce

Failliet Salland in onderhandeling voor overname

2017-05-27
180102
  • [nieuws]
  • 1:11

Het recent failliet verklaarde Salland Automatisering voert gesprekken met een geïnteresseerde koper. Dat meldt de computerretailer op zijn website. Samen met de curator en een derde partij wordt gekeken hoe de bestaande bestellingen uit de webshop kunnen worden afgehandeld.

De webwinkels Salland.eu en Flevowebwinkel.nl werden op 14 juni uit de lucht gehaald door eigenaar Salland Automatisering. De reden bleek een faillissement te zijn van de nummer 69 uit de Twinkle100, waar nog slechts 8 van de ooit 32 mensen werkzaam waren. ‘We konden niet meer aan onze betalingsverplichtingen voldoen door de economische omstandigheden’, vertelde Ben Oosterveen, oprichter en directeur van Salland aan Tweakers. ‘Het aantal orders liep terug, maar in feite zijn het de kredietmaatschappijen die ons de das om gedaan hebben.’

Schade beperken
De retailer postte gisteren een bericht op zijn website waarin het bedrijf vertelt samen met curator Lodewijk de Vries van De Haan Advocaten in Zwolle en een derde partij bezig te zijn om de schade voor klanten zoveel mogelijk te beperken. ‘Of dit gaat lukken is afhankelijk of de curator slaagt Salland Automatisering daadwerkelijk over te dragen’, luidt het bericht.

Woensdag meer
In welk stadium de onderhandelingsgesprekken met de ‘potentiële overnemer’ zich bevinden wordt niet duidelijk. De betrokken partijen hopen aanstaande woensdag meer informatie te kunnen geven over een mogelijke overname en doorstart van Salland.